교수소개

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교수소개
이승우 사진
이승우
  • 학위: 박사
  • 연구실 : (M관)월해관 (M319)
  • 연락처 : 02-781-7583
  • 세부전공 : Hospitality and Tourism Management
이메일
학위
  • 박사, Virginia Polytechnic Institute & State Univ. 호텔외식관광 (세부전공 : Hospitality & Tourism management), 201105
  • 석사, Univ. of Alabama Restaurant & Hospitality Management (세부전공 : Hospitality Management), 200505
  • 학사, Univ. of Alabama Restaurant & Hospitality Management (세부전공 : Restaurant Management), 200105
경력
  • 부교수, 상명대학교, (2012.03~ )
  • 조교수, Central Connecticut State University, (2010.08~2012.02)
  • 강사, Virginia Tech, (2005.08~2010.07)
논문
  • Investigating the Key Factors Affecting Restaurant Startup Intention, Journal of Entrepreneurship & Organization Management, 201912
  • 외식 서비스업 종사자의 자기결정성 동기가 외식 창업의도에 미치는 영향- 목표지향적 행동이론을 바탕으로 -, 외식경영연구, 201912
  • 자원봉사 관광 수혜자에 대한 만족도 연구, 관광레저연구, 201901
  • Sustainable Franchise Restaurant Intranet Systems: An Extension of the Technology Acceptance Model, 관광레저연구, 201811
  • 중국 소비자의 유럽음식에 대한 인식연구-계획적 행동이론을 바탕으로-, 외식경영연구, 201808
  • physical and functional properties of carrots differently cooked within the same hardness-range, LWT - Food Science and Technology, 201807
  • Segmenting Foodies for A Foodie Destination, Journal of Travel & Tourism Marketing, 201807
  • 푸드 스타일링의 시각적 효과에 대한 실험적 탐색적 연구, 외식경영연구, 201806
  • 자발적 혼밥족의 동기 측정을 위한 변수 개발, 관광학연구, 201804
  • 재배방식이 다른 논쌀과 제주밭쌀의 특성 및 중금속 함량비교, Korean Journal of Food Science and Technology, 201804
  • Roles of perceived behavioral control and self-efficacy to volunteer tourist` intended participation via theory of planned behavior, International Journal of Tourism Research, 201710
  • Nature-Based Tourism: motivaiton and subjective well-being, Journal of Travel & Tourism Marketing, 201507
  • Segmenting Foodies for a Foodie Destination, Tourism Travel and Research Association, 201506
  • Volunteer Tourists' Motivation Change and Intended Participation, ASIA PACIFIC JOURNAL OF TOURISM RESEARCH, 201504
  • 미국인의 한국 및 한식에 대한 이미지가 방문의도에 미치는 영향, International Journal of Tourism and Hospitality Research, 201502
  • Ecotourists' Motivation and Revisit Intention: A Case Study of Restored Ecological Parks in South Korea, Asia Pacific Journal of Tourism Research, 201412
  • Factors Affecting Employee's Motivation using Fine Dining Restaurant Employees, International Journal of Tourism and Hospitality Research, 201410
  • Perceived Impact of a Naval Base on a Tourism Destination, Asia Pacific Journal of Tourism Research, 201408
  • 한국자원봉사 관광에 대한 탐색적 연구, 호텔경영학 연구, 2014
저역서
  • 세계 식생활과 문화, 창지사, 2017
  • stakeholders' perceived impact of wind farms at a tourism destination: a case study of Jeju Island, South Korea, CABI, 20160311
프로젝트
  • 지역사회 파머스 마켓 (Farmers Market) 개발 방안, 코네티컷 주(Connecticut), (2011.~2011.)
  • 메뉴개발 및 마케팅 (Menu Development and Marketing of Local Restaurant), 코네티컷 주(Connecticut), (2010.~2010.)
  • 해외봉사관광 보고서, Voluntourism Survey Report, (2009.~2009.)
  • 버지니아 주, 소도시 관광개발 방안, the Virginia Tourism Corporation, (2008.~2008.)
  • 메뉴개발 참여, 학교 어린이 집 (Menu Development of Child Care Center), 알라바마 대학교, Tuscaloosa, Alabama, (2004.~2004.)
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